Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

Έρχεται το ειδικό τέλος ... τέλους !!!

http://1.bp.blogspot.com/_n0tcjMZvefo/Svxc26NfFUI/AAAAAAAAAKw/p-NcWdIE_Jw/s1600/%CE%97%CE%A1%CE%98%CE%95+%CE%A4%CE%9F+%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A3.JPG

 

Η επιβολή ενός νέου έκτακτου ειδικού τέλους επί κάθε ειδικού τέλους που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, αναμένεται να ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο εντός των προσεχών ημερών, όπως αναφέρουν ανεπίσημα πηγές παρά τω πρωθυπουργώ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του theblob.gr, στην ατζέντα της κυβέρνησης αλλά και της στρατηγικής διεξόδου από την κρίση του ίδιου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού,  είναι η επιβολή ενός τέλους της τάξης του 82% - 100% προκειμένου να καλύπτεται από δω και στο εξής, η ολοένα αυξανόμενη «τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το νέο τέλος θα υπολογίζεται επί του επιθυμητού στόχου του κάθε τέλους που έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί ή πρόκειται να επιβληθεί από δω και στο εξής.

Το τελικό ύψος της επιβάρυνσης θα είναι συνάρτηση της αποτελεσματικότητας του αρχικού τέλους. Με άλλα λόγια, όσο λιγότερα χρήματα φέρνει το καθένα στα κρατικά ταμεία, τόσο μεγαλύτερος να είναι ο συντελεστής του ειδικού τέλους που θα επιβάλλεται επ' του οριζόμενου στόχου του τέλους βάσης.

Η διάρκεια του νέου τέλους τέλους θα έχει 50ετή ορίζοντα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για προσαύξηση του σχετικού συντελεστή έως και το 200% σε περίπτωση τέλους εποχής, τέλους ζωής και τέλος του κόσμου το οποίο έχει οριστεί για το 2012.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές αν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στο Γουλιέλμο Τέλο, τους τίτλους τέλους των τηλεοπτικών σειρών και των κινηματογραφικών ταινιών καθώς επίσης στις πιο λαϊκές εκφράσεις "τέρμα τα δίφραγκα", "τέρμα τα ψέματα" και "τέρμα το δούλεμα".

@blob.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: