Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Η Πλειοψηφία των "Σιωπηρών"

 του Μιχάλη Κόκκινου

twitter.com/michaelkokkinos

Στα πανεπιστήμια έχει πλέον σαφέστατα διαμορφωθεί, μία πλειοψηφία “σιωπηρή” των φοιτητών, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το κτίσιμο μίας νέας πανεπιστημιακής κοινότητας, εκ βάθρων διαφορετικής από το ερείπιο που κείτεται στο βούρκο της κρίσης και της διαφθοράς. Γνωρίζει ότι «ήγγικεν η ώρα», όχι επειδή το επιβάλλει ένας ακόμη νόμος-πλαίσιο, αλλά επειδή έχει συνειδητοποιήσει ότι το αληθινό ατομικό και συλλογικό της συμφέρον, είναι υποθηκευμένο σε αυτήν ακριβώς τη ριζική μεταρρύθμιση του πανεπιστημίου.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι απλή ή εύκολα αναστρέψιμη. Το αντίθετο μάλιστα περίπου 300 από τις 480 σχολε΄ς τελούν υπό κατάληψη. Το εγχείρημα της Ανα-Κατάληψης, είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι απαιτεί ηράκλειες δυνάμεις και αντοχές.

Αυτή η Πλειοψηφία των Σιωπηρών” καλείται με αισιοδοξία και αληθινή προσπάθεια, ατομικά και συλλογικά να επιτύχει τη μεγάλη υπέρβαση και να μας οδηγήσει στην στη σχολή ενός καλύτερου μέλλοντός. Δρώντας με ρεαλισμό και κοινή λογική, πατώντας γερά στα πόδια της, οφείλει να δώσει τη αυτή τη βδομάδα τη βροντερή της απάντηση στις μοιρολογίστρες, που έσπευσαν να καταδικάσουν αυτήν, το μέλλον της και το ίδιο το πανεπιστήμιο …


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: