Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2011

Η Λύτρωση του Σκορπιού

Η Τουρκία εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου για να πετύχει τους στόχους της. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έτσι θα καταστεί ο παρίας της διεθνούς έννομης τάξης.


http://1.bp.blogspot.com/_HICCv_cdp_Q/Sn8f8ztU_jI/AAAAAAAAAPI/SPdUw11h47w/s320/b-400042-t%25FCrk.gif

 

του Μιχάλη Κόκκινου
twitter.com/michaelkokkinos

  

Την ώρα που γράφω αυτές τις σειρές ο ισραηλινός στόλος θα συναντάει στα ανοιχτά του Λιβάνου τον τουρκικό. Τρεις τορπιλάκατοι, ένα υποβρύχιο και δύο αντιτορπιλικά του Ισραήλ ξεκίνησαν τρίτη βράδυ από τη Χάιφα, προκειμένου να τοποθετηθούν στην περιοχή που αναμένεται να καταλήξουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έχουμε ένα έντονα θερμό κλίμα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν στην Αίγυπτο, αλλά και στη Γάζα ! Και αναρωτιέμαι αν έχει αξία να ασχοληθείς με κάτι άλλο από την ελληνική επικαιρότητα; Αν οι δύο χώρες φτάσουν στα άκρα και ζήσουμε ένα σκηνικό Ιμίων τις προσεχείς μέρες στα ανοιχτά της Κύπρου, σίγουρα μετά δεν θα προλαβαίνουμε τις εξελίξεις!

Ειδικά όταν βλέπεις τον Χένρι Κίσσιντζερ να μιλάει στα διεθνή media για αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές και να κάνει έκκληση προς την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες της θάλασσας, και οι δικοί σου στρατιωτικοί την ίδια ώρα παίζουν αγκωνιές για τις κρίσεις, κάπου νομίζω αρχίζεις να ανησυχείς.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να επιβάλλουν εαυτούς ως τη μόνη αξιόπιστη διεθνή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, η οποία οφείλει να έχει πάντα τον πρώτο λόγο σε κάθε εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει τις συσχετίσεις ισχύος στην περιοχή. Φιλοδοξία χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα στις δυνατότητές της. Και αναρωτιέμαι σχεδόν φωναχτά από που πηγάζουν όλες αυτές μεγαλόστομες επιδιώξεις;

 

Συνέχεια εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: