Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2010

Ο ζουρλομανδύας!



@ppol.gr

Υπάρχουν κάποιοι ανόητοι, που επιχαίρουν με εκείνο το ηλίθιο σύνθημα, που ακούγεται πια σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση: «να καεί η Βουλή!»

Δεν καταλαβαίνουν ότι το σύνθημα αυτό δεν στρέφεται κατά του πολιτικού κόσμου. Στρέφεται κατά του πολιτεύματος! Δεν στρέφεται κατά του πολιτικού προσωπικού, το οποίο, πράγματι, είναι πολύ-πολύ μέτριο, στην καλύτερη περίπτωση. Στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας!

*Στη Βουλγαρία ακούστηκε το σύνθημα αυτό, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90. Και το αποτέλεσμα ήταν να έλθει στην εξουσία ο πρώην... βασιλιάς, με την ψήφο του λαού. Για να αποτύχει απελπιστικά κι εκείνος...
*Στην Ιταλία είχε ακουστεί το ίδιο σύνθημα, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '80. Και το αποτέλεσμα ήταν η επιχείρηση «καθαρά χέρια» που δεν καθάρισε τη χώρα. Έφερε τον... Μπερλουσκόνι (Berlusconi)!

Ποτέ εξέγερση εναντίον του κοινοβουλίου, δεν οδήγησε σε ομαλή πολιτική αλλαγή. Σχεδόν πάντα δούλεψε υπέρ τυράννων...

Να φοβάστε όσους βρίζουν ή διασύρουν καθημερινά τους πολιτικούς. Οι ίδιοι είναι χειρότεροι. Και φέρνουν πολύ χειρότερους.

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν τους πολιτικούς ταπεινωμένους και φοβισμένους... Αλλά αυτό δεν φέρνει την «κάθαρση». Φέρνει την πλήρη υποταγή της πολιτικής σε εξωθεσμικά κέντρα.

Να φοβάστε όσους διασύρουν καθημερινά τους πολιτικούς.

*Οι παπαγάλοι του ηλεκτρονικού τύπου είναι, συνήθως, πολύ χειρότεροι.
* Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή οι επιτήδειοι που εμφανίζονται κάθε τόσο με μεγάλες περιουσίες και θέλουν να ελέγξουν τον τύπο είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.
*Οι γόνοι και οι κλώνοι διάφορων πολιτικών «τζακιών» που σταδιοδρόμησαν στην πολιτική ελέω ονόματος και σήμερα εμφανίζονται με... «κρίση συνείδησης» (αφού έχουν ταυτιστεί με όλη τη φαυλότητα που σήμερα καταδικάζουν) είναι πολύ πιο βρώμικοι.

Κλείστε τα αυτιά σε όσους σπέρνουν τη γενικευμένη καχυποψία, τη μοιρολατρία, την κακομοιριά και την ηττοπάθεια. Αυτοί δεν θέλουν την κάθαρση της πολιτικής. Θέλουν να υποτάξουν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών.

Να θυμάστε ότι αυτή η χώρα είναι πλούσια. Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πλουτοπαραγωγικούς πόρους που δεν εκμεταλλεύτηκε.

Μας φοβίζουν με χρεοκοπία... Αλλά μια πλούσια χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει. Μπορεί μόνο να... αυτοκτονήσει! Κι αυτό ακριβώς μας «εισηγούνται»: να κάψουμε τη βουλή!

Μας φοβίζουν με έξοδο από το ευρώ. Αλλά το ευρώ δεν μας έκανε πλούσιους. Μας έκανε περισσότερους σπάταλους, λιγότερο παραγωγικούς, πολύ λιγότερο ανταγωνιστικούς, και πολύ πιο ξιπασμένους. Ξέρω, ξέρω: δεν φταίει το ευρώ... Φταίνε όσοι μας έβαλαν στο ευρώ, με όρους μη ανταγωνιστικούς. Γιατί σε μη ανταγωνιστικές συνθήκες δεν αυξάνεται ο πλούτος και ο πολιτισμός μιας χώρας. Αλλά ο παρασιτισμός της οικονομίας της και τα χειρότερα ελαττώματα του λαού της! Σήμερα πληρώνουμε την κρίση αυτή: μπήκαμε με μη ανταγωνιστικούς όρους σε μια νομισματική ένωση που ήταν γεμάτη στρεβλώσεις.

Κι έρχεται σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ (Merkel) που ασκεί πολιτική για την Ευρώπη σύμφωνα με τις ανάγκες των εσωκομματικών συσχετισμών στο... τελευταίο κρατίδιό της, να μας κάνει «μαθήματα»! Ξεχνάει βέβαια ότι τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού νότου είναι η αιτία για τα πλεονάσματα της Γερμανίας...

Αυτοί που οραματίστηκαν την ενωμένη Ευρώπη, είχαν στο νου τους την ελεύθερη ένωση εθνικών κρατών που θα μεγιστοποιούσαν τις συνέργειες ανάμεσά τους, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το «ζουρλομανδύα» που προσπαθεί να φορέσει στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- η κ. Μέρκελ.

Να φοβάστε λοιπόν, όλους εκείνους, που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την πολιτική του «ζουρλομανδύα». Αυτούς που νταλαβερίστηκαν με τη «ζίμενς» και σήμερα καλύπτονται από την απόκρυψη της σχετικής δικογραφίας. Για την οποία ευθύνεται απολύτως το γερμανικό κράτος... Αυτοί είναι οι πιο διεφθαρμένοι, οι πιο βρώμικοι, οι πιο δικτυωμένοι, οι πιο αμετανόητοι. Κι ακόμα προσπαθούν να μας… «σώσουν»!

Μια χώρα που θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της δεν… καίει τη βουλή της! Την απελευθερώνει από αυτές τις επιρροές και εκείνα τα άτομα που προσπάθησαν -κι ακόμα προσπαθούν- να φορέσουν «ζουρλομανδύα» στους πολιτικούς της και στο πολίτευμά της.

Όσο μια χώρα παύει να είναι εθνικό κράτος και μετατρέπεται σταδιακά σε τοπική «νομαρχία», τόσο η πολιτική χάνει το νόημά της, οι πολιτικοί χάνουν την ευθύνη τους, ο λαός χάνει τα πολιτικά τους δικαιώματα, το δημόσιο συμφέρον της μένει ανυπεράσπιστο, οι εκπρόσωποί της διαφθείρονται, οι ηγέτες της υποτάσσονται, και οι χαχόλοι στους δρόμους μαζί με τα χαζοκάναλα τσιρίζουν: «να καεί η βουλή»!

Η βουλή πρέπει να ξαναγίνει Βουλή! Όχι «πρυτανείο» γόνων και κλώνων μεγάλων «τζακιών» που υπηρέτησαν κατά καιρούς όλα τα αφεντικά -ντόπια και ξένα- αλλά δεν υπηρέτησαν ποτέ το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Σ' αυτό τον τόπο δεν γεννήθηκε μόνο η δημοκρατία: γεννήθηκε και ο εξοστρακισμός· γεννήθηκε και η Νέμεσις.

NZ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά Δημοκρατία μιλάς φίλε ;
Αυτήν που έχουν ξεσκίσει πρώτοι οι εβραιόδουλοι πολιτικοί μας;
Να καεί η Βουλή με τους εθνοπροδότες μέσα.
Να μην μείνει κανείς ζωντανός.
Γιώργος

Unknown είπε...

ΕΥΓΕ !, Νηφάλιο κείμενο με σωστή ανάλυση. Όσο για το ποιοί καλούν να καεί η Βουλή, ... να μήν ξεχνάμε ότι υπάρχει δραστήρια πέμπτη φάλαγγα στην χώρα μας.
Για άλλους δουλεύουν, απλά.

Ας είναι λίγο πονηρεμένοι οι πολίτες. Ας έχουν λίγο κριτική ικανότητα. Αν δεν έχουν ας κάτσουν στα αυγά τους. Όποιος θέλει να δουλέψει για την δημοκρατία ας κάνει μιά ανάλυση , όπως ο φιλότιμος ΝΖ και να μας διαφωτίσει. Όχι να καλεί να κάψουμε την Βουλή.

Αλλά οι εισαγγελείς τι κάνουν ? πάλι κοιμούνται ?

Η "Δικαιοσύνη" είναι ένας από τους τομείς στους οποίους χωλαίνει σημαντικά η κοινωνία μας, με πολλαπλές επιπτώσεις σε πολλές εκφάνσεις της ζωής της χώρας μας.

Θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες να απαιτήσουν από τους μελλοντικούς υποψηφίους δέσμευση για αποτελεσματική δικαιοσύνη.

Το να ζητάμε μόνο μείωση φόρων και αύξηση παροχών είναι απλά πολύ ρηχό. Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η συνολική αποτελεσματικότητα της χώρας. Σίγουρα έμφαση στην Δικαιοσύνη και γιατί όχι, θωράκιση της χώρας με ένα Υπουργείο εξωτερικών πού να είναι ικανό και αποτελεσματικό. Όσο πιο μικρή η χώρα τόσο εντονότερες οι εκ των έξω επιδράσεις. Χωρίς Υπ. Εξ με αντίστοιχες δυνατότητες είμαστε κύτταρο χωρίς μεμβράνη. Οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας μόνο ως συμπλήρωμα της «μεμβράνης» συμμετέχουν στην εδραίωση-συντήρηση της οντότητας του κυττάρου. Τους αφορούν όμως μόνον οι γείτονες χώρες. Είναι τελείως αναρμόδιοι για τις σχέσεις με μη γειτονικά κράτη.

Ο πραγματικός πολίτης πρέπει να ενδιαφέρεται για όλες τις υπηρεσίες του κράτους με την ίδια επιμέλεια και ενδεχομένως για τις υπηρεσίες που το θωρακίζουν ως οντότητα (άμυνα, διπλωματία, δικαιοσύνη) περισσότερο, άλλως μάλλον ως τυχάρπαστος θα πρέπει να εκλαμβάνεται, ή και πεμτοφαλαγγίτης.

Μην ξεχνάμε ότι συχνά-πυκνά η μαφία έχει πετύχει τον έλεγχο συνδικάτων , των μεταφορέων ας πούμε, για να εκβιάσει συγκεκριμένους κλάδους εξαρτώμενους από τις μεταφορές. Έτσι συχνά-πυκνά το αθώο συνδικαλιστικό δικαίωμα γίνεται αιχμή δόρατος της μαφίας για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Και εκεί οι πολίτες πρέπει να δείχνουν λίγο πονηριά και να έχουν κριτική σκέψη. Ειδικότερα σήμερα που η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει οδηγήσει πολλές στα όρια της χρεοκοπίας πρέπει πριν απεργήσει κάποιος να είναι σε θέση να μελετήσει τον ισολογισμό, να ζυγίσει τον ανταγωνισμό κλπ. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει ο ίδιος πρέπει να σφυγμομετρεί τους «εργατοπατέρες» συνδικαλιστές πόσο φροντίζουν για την σχετική ενημέρωση των «υπηκόων» τους ?. Θέλουν οι συνδικαλιστές ενημερωμένους σύμμαχους ή τους βολεύει η αμάθεια των εργαζομένων ?

Γενικά όσο πιο σύντομο το μήνυμα , όπως το «κάψτε την Βουλή» τόσο πιο ύποπτο. Όσο ποιο τεκμηριωμένο το όποιο κάλεσμα στο τάδε - δείνα θέμα τόσο πιο τίμιο και τελικά ανυστερόβουλο.

Επειδή εμένα τα μηνύματα τύπου «κάψτε την Βουλή» μου δημιουργούν ένα αίσθημα ότι οι πεμπτοφαλαγγίτες έχουν βαριά ατζέντα, αντίστοιχα πρέπει και οι πολίτες να ενεργοποιηθούν. Καί πάλι ΕΥΓΕ στον ΝΖ πού βοηθάει να διαλυθεί λίγο η «τοξική ομίχλη». Είθε να έχει χρόνο για περισσότερα, και άλλοι να τον «αντιγράψουν»

Φιλικά προς όλους

(και οι πεμπτοφαλαγγίτες…, που όταν καταλάβουν το λάθος τους θα πονέσουν μέσα τους, μπορεί και έξω τους, γιατί ότι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην ανθρωπότητα (και το παρελθόν έχει δείξει τι μπορεί να προσφέρει) υποσκάπτεται από αυτούς τους ίδιους, που έχουν πάρει τόσα οφέλη πού ίσως δεν μπορέσουν να τα μετρήσουν σε μια ζωή. Ίσως να είναι λίγο μητροκτόνοι …

Καλώ και τους πεμπτοφαλαγγίτες λοιπόν να κάνουν μια αποτίμηση. Τι είναι καλό να συμβεί. Μια Ελλάδα βουτηγμένη στο χάος ή μια Ελλάδα φωτοδότης του ανθρωπισμού και των επιστημών ? Και μην ξεχνάτε ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, μία Γή πού φθίνει. Το πρόβλημα ίσως είναι πολύ μεγάλο για να το λύσετε μόνοι σας. Άν δεν έχετε την λύση, σκεφτείτε τουλάχιστον ότι η διαφορετικότητα μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί η λύση, με απλά στατιστικούς όρους.

Υπομονή, εγκράτεια και καθαρή σκέψη σε όλους. Τα επόμενα 200 χρόνια θα είναι πολύ κρίσιμα http://www.techeye.net/science/human-race-has-200-years-to-live.

ΧΚ