Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2008

Οχι στις Εγγυήσεις για την Κύπρο





ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος. Η τουρκική πλευρά επιθυμεί την συνέχιση ή ακόμη την εγκαθίδρυση νέου συστήματος εγγυήσεων, όπως αυτό εφαρμόστηκε με την Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960.

Αυτός ο στόχος της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η Συνθήκη Εγγυήσεων αποτέλεσε την κατ' ισχυρισμόν βάση της Τουρκικής εισβολής του 1974. Ένα Κράτος-Μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπόκειται σε δικαιώματα τρίτων Κρατών επί της κυριαρχίας ή της εδαφικής του ακεραιότητας. Η Κύπρος δεν πρέπει να ξαναγίνει όμηρος ποτέ ξανά.

Με αυτήν την εκστρατεία στοχεύουμε, ως κοινωνία των πολιτών, να ενισχύσουμε την αντίσταση σε τέτοια σχέδια ενόσω διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση του ζητήματος.
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ www.isxys.org/no-guarantees

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να επιστραφεί η Αμμόχωστος στους κατοίκους της

«Την υποχρέωση επιστροφής της πόλης Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με το ψήφισμα 550 του ΣΑ του ΟΗΕ», υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχετική έκθεση της Επιτροπής Αναφορών που εισηγήθηκε ο Ισπανός ευρωβουλευτής Ντέιβιντ Χαμερστάιν.
Επίσης, βάσει τροπολογίας που υπέβαλαν οι Κύπριοι ευρωβουλευτές κκ Αδάμος Αδάμου και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «χαιρετίζει το γεγονός ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο πραγματοποιούν διάλογο σε πλαίσιο ανανεωμένων προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού».

Με την έκθεση γίνεται αναφορά στη διερευνητική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών στην Κύπρο, τον Νοέμβριο του 2007.
Οι ευρωβουλευτές καλούν τις ενδιαφερόμενες πλευρές να « συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ανεβρεθεί λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα, ιδίως όσον αφορά τις περιουσίες στη ζώνη αποκλεισμού της Αμμοχώστου, οι οποίες πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες ».
Με την έκθεσή του ο εισηγητής αναφέρεται στο σύνολο των διαβουλεύσεων της Επιτροπής Αναφορών κατά το 2007, που ανέρχονται σε 1506, εκ των οποίων οι 14 μόνο αφορούν την Κύπρο.
Οι χώρες με τις μεγαλύτερες αναφορές είναι η Ισπανία (254), η Γερμανία (212) και η Ρουμανία (143).