Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2011

Η γενιά των Επερχομένων

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/317208_289219577757717_280071358672539_1244405_24832269_n.jpg

 

@protagon

Μπορούσα να γράψω ένα σωρό πιασάρικα πράγματα για να αποκτήσω το status του μαχητικού νεολαίου, για δήθεν ξεσηκωμούς που έχουν αργήσει να έρθουν, για μηδενιστικά στιχάκια απογοήτευσης, για χαμένα όνειρα. Αλλά ρε παιδιά, δεν υπάρχει χρόνος γι’ αυτά !

Αν ήσουν μαθητής και βίωσες το στρες των πανελλαδικών χωρίς να καταλαβαίνεις το γιατί και τώρα είσαι εγκλωβισμένος στο αβέβαιο μέλλον της κατάληψης των σπουδών σου. Αν είσαι φοιτητής στο πτυχίο και αισθάνεσαι χαμένος για το αν επιτέλους κάποτε θα ορκιστείς, ή πάει καιρός που έχεις αδρανοποιηθεί απογοητευμένος από τις αναβολές και τις καταλήψεις ... αν απλά αισθάνεσαι ότι η χώρα μας, το μέλλον μας και τα όνειρά μας είναι σε απόγνωση ... τότε σταμάτα να γκρινιάζεις και έλα να κάνουμε κάτι για αυτό. Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας μας και πολύ περισσότερο των σπουδών μας πρέπει να είναι στα χέρια των επαγγελματιών έμπειρων "ειδικών". Φοιτητών και των πολιτικών καριέρας. Δεν είναι έτσι !

Το μέλλον μας είναι μόνο στα δικά μας χέρια !

Ξέρετε εμείς οι νεότεροι έχουμε ένα κρυφό πλεονέκτημα. Οι άλλοι πραγματικά δεν περιμένουν πολλά από εμάς. Ξενίζει απίστευτα στους μεγαλύτερους όταν βλέπουν νέους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, και να εργάζονται για άλλα πράγματα πέρα από τη διασκέδαση. Γιατί το να είσαι ενεργός φοιτητής στα δικά τους μάτια σημαίνει να είσαι ενεργός ΔΑΠίτης, ΠΑΣΠίτης, ΕΑΑΚίτης ή οτιδήποτε άλλο κομματικό. Να συναλλάσσεσαι με τους καθηγητές σου, να έχεις δικαίωμα στο βαθμό, στις έτοιμες εργασίες, στα έτοιμα πτυχία, στα έτοιμα μεταπτυχιακά ... Γιατί το να είσαι ενεργός φοιτητής σημαίνει να είσαι ενεργό μέλος της παράταξής σου.

Κάτι ΝΕΟ όμως γεννήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες μέσα στα αμφιθέατρα και στις γενικές συνελεύσεις. Ένα κίνημα – “ξεκίνημα” από φοιτητές που πιστεύουν ότι το συμφέρον όλων είναι κοινό και λέγεται ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ! Πανεπιστήμιο ανοιχτό ως απάντηση σε κάθε “επαγγελματία” και ”ειδικό”, που μας οδήγησε στη σημερινή πρωτοφανή Κρίση!

Σας ζητώ  να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να βγούμε μαζί μπροστά για να “Ξεκλειδώσουμε το Μέλλον μας” από τα λουκέτα της κατάληψης της ζωής μας. Να πούμε αυτά που πιστεύουμε με μυαλό Ανοιχτό. Να εκφραστούμε Ανοιχτά με αισιοδοξία, δημιουργικότητα και πίστη στον εαυτό μας. Έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη απ’ όσο νομίζετε.

Σταθείτε πλάι σε όλους εκείνους που ψηφίζουν αδιαφορία στην κομματικοποίηση των σπουδών μας. Στηρίξτε Ανοιχτές Σχολές. Υπάρχει πολύ ταλέντο δίπλα μας και το αφήνουμε να χάνετε ανεκμετάλλευτο ...

Ας στείλουμε μ' αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα που λέει ότι νοιαζόμαστε για ότι συμβαίνει, και έχουμε κάτι να πούμε για αυτό. Η λύση στη μιζέρια που βιώνουμε, είναι ένα καλύτερο μέλλον και το μέλλον είμαστε εμείς !

Βγείτε μπροστά και γίνετε η γενιά των … Επερχομένων !


Δεν υπάρχουν σχόλια: