Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

Κόκκινες γραμμές, γαλάζιες γομολάστιχες

Κάθε βδομάδα η ηγεσία της ΝΔ βάζει νέες κόκκινες γραμμές, διακηρύττει νέες δεσμεύσεις, που αναιρούν τις προηγούμενες.


http://www.protagon.gr/resources/2011-12/grimages-thumb-large.jpg

του Μιχάλη Κόκκινου

@protagon.gr

 

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του στις 14 Νοεμβρίου, έβαζε κόκκινες γραμμές για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, έλεγε:

“Κάποιοι είπαν ότι δεν θα έπρεπε ίσως, να είχαμε δεσμευτεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών. Ότι θα έπρεπε, λέει, να είμαστε πιο «ελαστικοί» στην ημερομηνία. Δεν καταλαβαίνουν, προφανώς, ότι η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι δικό μας θέμα μόνο. Είναι απαραίτητη «βαλβίδα ασφαλείας» για να αποτρέψει κοινωνική έκρηξη! Τα πράγματα στην κοινωνία, όπως έδειξαν και τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Τα κατάφερε ο κ. Παπανδρέου η Οικονομία και η Κοινωνική μας συνοχή να κρέμονται από μια κλωστή”.

“Δείξαμε «ελαστικότητα». Θα προτιμούσαμε εκλογές άμεσα. Αλλά δεν προλαβαίναμε να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2012 και να εκταμιευτεί η 6η δόση και να γίνουν όλα τα υπόλοιπα ως τα τέλη Δεκεμβρίου, με ενδιάμεση διάλυση της Βουλής και τρείς τουλάχιστον εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας”, έλεγε τότε εξηγώντας πως το χρονοδιάγραμμα των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου δεν ετέθη τυχαία αλλά μετά από μελέτη .

Μετά έλεγε στις 22 Νοεμβρίου ότι η εμπλοκή που υπήρξε στις Βρυξέλλες για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης που μετακινήθηκε χρονικά από τον Δεκέμβριο για τον Ιανουάριο, άρχισε να “σπρώχνει” προς τα πίσω την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Αλλά η 4η Μαρτίου αποτελεί κόκκινη γραμμή και σε καμιά περίπτωση η ΝΔ δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω παράταση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές θα προκηρυχτούν το αργότερο στις 12 Φεβρουαρίου, μιας και σύμφωνα με το Σύνταγμα χρειάζονται τουλάχιστον 21 μέρες.

Και έρχεται να μας αποτελειώσει μέσα από το Βήμα ο Α.Σαμαράς λέγοντας: “Δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές”. Ο χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Ενώ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ – γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι – ότι εκείνο οφείλεται για την μη διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου με τις “σκόπιμες” καθυστερήσεις του … !!!

Η Υπευθυνότητα είναι μια λέξη που λείπει σίγουρα από το λεξιλόγιο της ΝΔ.

Κάθε βδομάδα η ηγεσία της ΝΔ βάζει νέες κόκκινες γραμμές, διακηρύττει νέες δεσμεύσεις, που αναιρούν τις προηγούμενες. Τα δεδομένα ήταν προκαθορισμένα. Ο χρόνος εξαρχής είχε θεωρηθεί λίγος. Η εμμονή της ΝΔ κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, όρισε την 19η Φλεβάρη ως ημέρα εκλογών. Για να καλύψει τις ελλείψεις της σε επίπεδο στρατηγικής.

Κύριε Σαμαρά, πολιτική δεν γίνεται με undo. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς ηγέτες κερδίζεται αυστηρά και μόνο με την υλοποίηση των λόγων τους, των δεσμεύσεων τους. Αν ο κύριος Παπανδρέου αποχώρησε “νύχτα” από την εξουσία έγινε, γιατί δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του απέναντι στον κόσμο που τον εξέλεξε. Κι εσείς έρχεστε με γαλάζιες γομολάστιχες κάθε βδομάδα και αυτοαναιρείτε την πολιτική σας.

Πολύ φοβάμαι ότι γρήγορα το ίδιο σας το κόμμα θα κάνει clear history , στέλνοντάς σας πίσω εκεί που δεν μπορεί να γίνει undo για να ξαναμπείτε στην πολιτική σκηνή …

Δεν υπάρχουν σχόλια: