Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

Με ή χωρίς εισαγωγικά ???

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lm2irid3Fg1qebnvpo1_500.jpg

Νίκου Ζαχαριάδη

Η διαφορά ανάμεσα στους αγανακτισμένους (χωρίς εισαγωγικά) και στους «αγανακτισμένους» (με εισαγωγικά):

αγανακτισμένοι χωρίς εισαγωγικά είναι εκατοντάδες χιλιάδες φρέσκοι άνθρωποι που δεν θεωρούν ότι τους αξίζει η Ελλάδα που ζουν. Από την άλλη, οι «αγανακτισμένοι» με εισαγωγικά είναι περίπου 1.000 άτομα, που στήνουν κρεμάλες σαν παλιοί «Αυριανιστές», κρατάνε πανό που γράφουν «Ουστ» σαν τραμπούκοι σχολιαστές σε blogs και γενικά ζητάνε εκδίκηση και μισούν τους πάντες.

Δηλαδή ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα που ζούσαν μέχρι τώρα.


Γι’ αυτό τα media συνεχίζουν να ασχολούνται, να φωτογραφίζουν και να γράφουν τους «αγανακτισμένους» (με εισαγωγικά). Προφανώς διότι αυτοί είναι οι πελάτες τους. Αυτούς μπορούν να κατανοήσουν και να ταξινομήσουν εύκολα. Με αυτούς μιλάνε την ίδια γλώσσα. Επειδή πρόκειται για το ίδιο ακριβώς είδος: με εισαγωγικά. Που ως γνωστόν αναιρούν κάθε κυριολεξία.

Γιατί οι ίδιοι «αγανακτισμένοι με εισαγωγικά», που τώρα μουτζώνουν τη Βουλή, είναι αυτοί που ζήταγαν ρουσφέτια. Οι ίδιοι «αγανακτισμένοι» που βρίζουν τώρα την «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» και τις τράπεζες είναι αυτοί που έπαιρναν διακοποδάνεια. Οι ίδιοι που κατηγορούν τώρα τους κερδοσκόπους έπαιζαν στο Χρηματιστήριο.


Μετάφραση: γι’ αυτό και είναι οι μόνοι που αντιδρούν με απειλές και υστερία, σαν απατημένες γκόμενες. Διότι είναι απατημένες γκόμενες.

Που οι πρώην σύντροφοί τους, οι πολιτικοί, τους παράτησαν ζητώντας τους να ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του, γιατί δεν υπάρχει πλέον λεία να μοιραστούν. Με άλλα λόγια, οι αγανακτισμένοι (με εισαγωγικά) είναι η Ελλάδα στην οποία δεν θέλουν να ζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες φρέσκοι αγανακτισμένοι άνθρωποι (χωρίς εισαγωγικά) που πλημμυρίζουν τις πλατείες.


Και το γεγονός ότι τους έχουν πάλι μέσα στα πόδια τους είναι ένας ακόμα λόγος να αγανακτούν. Χωρίς εισαγωγικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: