Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006


Ο Θάνατος των FOG ...

Ο αξιότιμος κ. Μπους βλέπει τους "κολλητούς" του να τον αφήνουν ένας ένας ... Μετά τον Τόνι Μπλερ και ο Χουνισίρο Κοϊζούμι παραχωρεί τη θέση του στον επερχόμενο Σχίντζο Άμπε, εγκαταλείποντας την παγκόσμια παρέα των Friends Of George (FOG), αφήνοντας τον ίδιο τον Τζόρτζ μόνο να βγάλει τα Βορειοκορεάτικα κάστανα από την φωτιά !!! Ειδικ
ότερα τώρα που ο Τζ. Μπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει και τους εντός ΗΠΑ "κολλητούς" του με τις ερχόμενες mid-term elections. Ο κ. Χιτόσι Τανάκα επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την Ουάσινγκτον για να συζητήσει το μέλλον της Ιαπωνίας κάτω από τη διακυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού της χώρας Σχίντζο Άμπε. Ο Τανάκα υπήρξε ο αρχιτέκτονας της πολιτικής Κοϊζούμι για τις σχχέσεις Β.Κορέας - Ιαπωνίας και εκείνος που οργάνωσε το ταξίδι του Κοϊζούμι στη Β.Κορέα το 2002. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν στον Άμπε και θέλουν να τον δουν να αναλαμβάνει έναν ρόλο μεσολαβητή, εξομαλυντή της κρίσης με τις πυρηνικές δοκιμές της Β.Κορέας. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Άμπε έχει δρομολογήσει να επισκεφτεί Πεκίνο και ΠιονγκΓιανγκ. Ο κ. Άμπε καλείται τώρα να επιλέξει μεταξύ της παρέας των FOGs (πολιτική Κοϊζούμι) και της πολιτικής Γιουσουκούνι (υπακούωντας στα κελέυσματα των Εθνικιστών Ιαπώνων με των οποίων τη στήριξη επικράτησε).


Ο Μεγάλος Χωρισμός του Gotham City

Μετά από μία 5ετία στήριξης και συνεργασίας ο Robin - Τόνι Μπλερ βγαίνει στη "σύνταξη" αφήνοντας τον Batman - Τζ. Μπους μόνο να αντιμετωπίσει τους Τζόκερ (Ουγκο Τσαβες, Οσάμα Μπιν Λάντεν) και τους Γρίφους (Βλαντιμίρ Πούτιν) του Παγκόσμιου Gotham City.

Ο Πόλεμος στο Ιράκ και ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας σφυρηλάτησαν υπερατλαντικούς ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Μπους και Μπλερ, οδηγόντας τους σε μία μανιώδη προσπάθεια αλληλοϋποστήριξης, υπεράσπισης της πολιτικής τους. Πολιτικής που είχε το πρώτο της θύμα. Ο Robin λαβώθηκε από την Poison Ivy του Εργατικού Κόμματος, Γκόρντον Μπράουν. Ένα λάβωμα τόσο δυνατό που οδήγησε εκείνον στην πρόωρη συνταξιοδότηση και τον Μπράουν στην προεδρία του Κόμματος, υιοθετόντας μια στρατηγική εξόδου από το Ιράκ, προϊόν λαϊκής βούλησης του τύπου "Βring our troops home".

Στρατηγικοί αναλυτές ο ένας μετά τον άλλο παρελαύνουν από αμερικάνικες και βρετανικές φυλλάδες κριτικάροντας αρνητικά την εμπλοκή στο Ιρακ, υποστηρίζοντας ότι όσο η βία θα γεννά βία, τόσο η Κατοχή στο Ιρακ θα στιγματίζεται από θανάτους US Marines. To Ιρακ καλεί βοήθεια και χρειάζεται αλλάγη πλεύσης της αμερικανικής στρατηγικής πριν καταλήξει σε άλλη μία Κόλαση του Δάντη.

Την ίδια στιγμή ο Τζ. Μπους ως άλλος μοναχικός Batman κλείνεται στην BatCave του Λευκού του Οίκου αναζητώντας λίγη παρηγοριά στο πλευρό του Batgirl - Κοντολίζα Ραϊς, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να νικήσει τη κρίση και μαζί μ'αυτήν τους κακούς του Gotham City.

Δεν υπάρχουν σχόλια: