Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

Το ρουσφέτι


@Tempel or Rebel?

Ένα πρωϊνό του Οκτώβρη ο Βασίλης ξεκίνησε με το ταξί του από το αεροδρόμιο. Πήρε έναν κουστουμαρισμένο κύριο που μιλούσε ακατάπαυστα στο κινητό του. Από αυτά που άκουγε με κόμμα είχε σχέση. Άρχισε να του κλαίγεται λοιπόν για την κατάσταση στην δουλειά του, για το κατάντημα της κυκλοφορίας στην πόλη, για την φορολογία και τις τιμές. Ο κύριος πίσω άκουγε μάλλον απρόθυμα. Και να και ήταν ευγενής στην αρχή, στην πορεία το έδειχνε ότι δεν ενδιαφέρεται.

Εκεί προς την Βασιλίσσης Όλγας, αφού ρώτησε τον επιβάτη του, σταμάτησε να πάρει και ένα δεύτερο πελάτη. Μια κομψή κυρία γύρω στα 30, άντε 35 μάξιμουμ. Με τον χαρτοφύλακά της, με το σοβαρό ταγιέρ της, με ωραίο κορμί και καταγάλανα μάτια που σε καρφώναν μέσα στα δικά σου. Αλλά όχι λάγνα και με υποσχέσεις, αλλά αυστηρά σχεδόν παγωμένα. “Κρίμα τόσο ωραία γυναίκα και να είναι τόσο κακιά” σκέφτηκε από μέσα του.


Η κίνηση φρικτή και το μποτιλιάρισμα τεράστιο. Η ταρίφα ανέβαινε και οι 2 του επιβάτες προφανώς πολυάσχολοι άρχισαν να δυσανασχετούν. Εκείνη την στιγμή που σκεφτόταν κάτι να πει να σπάσει την αδημονία τους, χτύπησε το τηλέφωνό του. Ήταν η γυναίκα του. Ήθελε να του θυμίσει ότι έπρεπε να περάσει από το πολιτικό γραφείο της νέας και διάσημης πολιτεύτριας της Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Περαστικόγλου. Ο λόγος ; Να προσφέρει την βοήθειά του και αυτή με την σειρά της να βοηθήσει στον διορισμό του κανακάρη τους στον ΟΑΣΘ.

Μόλις ανέφερε στην γυναίκα του σε μια αποστροφή του λόγου το όνομα της πολιτεύτριας, πετάχτηκε η κοπέλα που καθόταν δίπλα του. Του έκανε ένα νόημα να κλείσει το τηλέφωνο και του συστήθηκε : “Μάλλον εμένα ψάχνετε να δείτε..”. Η χαρά του απερίγραπτη και ετοιμαζόταν να εκθέσει το θέμα του, αλλά η βαριά αντρική φωνή από το πίσω κάθισμα τον διέκοψε. “Κυρία Περαστικόγλου χαίρομαι κι εγώ που σας γνωρίζω.. είμαι ο κύριος Μεγαλοκονόμας και πολύ φοβάμαι ότι έχετε και με μένα ραντεβού”. Αυτή τότε με απόλυτο σεβασμό γύρισε στον άντρα πίσω. “Κύριε Γραμματέα χαίρομαι πολύ…”. Ήταν ο γραμματέας του κόμματος της που από αυτόν κρεμόταν η πολιτική της καριέρα.

Ξαφνικά η κούρσα απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον και ο Βασίλης ευχόταν να συναντήσουν ακόμη μεγαλύτερη κίνηση στην Τσιμισκή. Ή τώρα ή ποτέ σκέφτηκε… Οι 2 επιβάτες τώρα μιλούσαν και χαμογελούσαν και αυτός ο έρμος έψαχνε τρόπο να διακόψει και στην πρώτη παύση δευτερόλεπτων το έκανε. “Κυρία Περαστικόγλου, ήθελα να σας δω για το παιδί..” και της είπε το γνωστό στόρυ. Άνεργος, πτυχίο, δύσκολη η αγορά, πολλά προβλήματα υγείας δικά του και της γυναίκας του κλπ κλπ. “Κύριε… το ονοματάκι σας;” ξεκίνησε η Κατερίνα “Βασίλης Μικροκακομοιρίδης”… ξεροκατάπιε η πολιτεύτρια και συνέχισε “Κύριε Βασίλη, είπαμε ότι τα ρουσφέτια τέλος.. ο πρόεδρος μας …” και συνέχισε με ένα μικρό τροπάριο περί διαφάνεις και αξιοκρατίας. “Μια στιγμή όμως..” πετάχτηκε ο Μεγαλοκονόμας, “μπορεί ίσως να γίνει κάτι. Ας μην είμαστε και απόλυτοι… πες τε μου αλήθεια, αυτό που λέτε για την γυναίκα σας ..” και του εξήγησε για την πιθανότητα να προσληφθεί λόγω ενδεχόμενης αναπηρίας της μητέρας του κλπ κλπ. Κοίταξε με νόημα την πολιτεύτρια και όπως μετά τις εξηγούσε ότι ναι μεν ρουσφέτι δεν παίζει πλέον, αλλά βοηθάμε τον κόσμο να κατανοήσει τις διαδικασίες προ των εκλογών… “Με άλλα λόγια να θες Κατερίνα μου καριέρα, ποτέ δεν λες ένα ξερό όχι πριν τις εκλογές στον ψηφοφόρο..!!”.

Όταν έφτασαν στο τέρμα της κούρσας, όλοι ήταν ευχαριστημένοι και ο Βασίλης ειδικά περιχαρής. Πήρε την γυναίκα του αμέσως τηλέφωνο να της πει τα ευχάριστα. Και λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο την ρώτησε ” Βρε γυναίκα με ποιό κόμμα είπες ότι κατεβαίνει η Περαστικόγλου; ” Και άκουσε τα εξ αμάξης του!!!

Αυτή την αντίληψη ήρθε η ώρα να την αλλάξουμε; ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: